قصه کودکانه رايگان و داستان کودک ، همواره در رشد زبان کودک و کمال ذهني و فرهنگي کودک موثر است و به نوعي زندگي اجتماعي و فرهنگي ، رفتار ، تفکر ، احساس ، اخلاق و اعتقادات را بيانگر است . انسان ها در قصه گويي معمولا نيازها و خواسته هايشان را با زبان ساده و قابل فهم در قصه بيان مي کنند .


متخصصان روانشناسي ضمن اينکه بر نقش قصه گويي در سلامت روان کودک تاکيد مي کنند ، قصه گفتن را براي تکامل مغز لازم مي دانند . با گفتن قصه و افسانه به کودکان علاوه بر شناسايي صداي والدين ، صحبت کردن براي کودک راحت تر مي شود و زبان کودک براي بيان کلمات صحيح بهتر مي شود . صحبت کردن با زبان کودک ، دليلي براي تاخير در تکامل گفتار نيست اما بهتر است که از لغات بزرگسالان با صداي بچه گانه استفاد کرد .


کودکاني که اختلالهاي رفتاري دارند در بيشتر مواقع مورد سرزنش و تنبيه قرار گرفته اند . گاهي بيش از حد شيطنت و رعايت نکردن حقوق ديگران يا بالا بودن هيجانات در کودک با برخورد نادرست والدينهمراه بوده که اين عاملي براي افسردگي کودک خواهد بود . بسياري از ناتواني هاي اين کودکان از رفتارهاي آن ها ناشي مي شود و قصه درماني که از فنون بازي درماني است ، راهي براي درمان افسردگي و درمان اضطراب کودک است .


تاثير قصه ها و افسانه ها در کودکان 


کودکان از طريق داستانها با حقايق و تجربه هاي زندگي آشنا مي شوند . تاثيرپذيري از شخصيتهاي قصه ، کمک به کشف معناي منحصر به فرد بودن و توانايي براي برقراري ارتباط واقعي بين افکار و احساسات را در کودک افزايش مي دهد و راهي مناسب براي درمان افسردگي و اضطراب کودک است چرا که بسياري از قصه ها شادي آور هستند .


وقتي کودکي قصه اي را مي شنود ، ممکن است يک چهره ي به ظاهر نفرت انگيز ، به دوست داشتني ترين چهره تبديل شود و اعتقاد به قصه به او جرئت مي دهد در نخستين برخورد با يک کودک ناشناس خود را کنار نکشد .


قصه گويي و خواندن داستان کودکانه ، مهارت کلامي کودک را افزايش مي دهد و در رشد زبان کودک تاثير گذار است .


همزمان که کودک کلمات و عبارات جديد ياد مي گيرد با پيچيدگي هاي زبان نيز آشنا مي شود . قصه گويي به کودک کمک مي کند که طبق يک الگوي منظم نحوه تلفظ کلمات و عبارات را بياموزد و مهارتهاي شنيداري خود را افزايش دهد و به موجب آن حافظه کودک نيز تقويت مي شود و به آرامش و ايفاي نقش کودک کمک خواهد شد .


بسياري از کودکان عادت دارند کارها را از روي عادت ياد بگيرند و فهم درستي از آن ندارند . قصه گويي بصورت فعاليتي منظم مي تواند ، باعث شود کودک از آن چيزي که مي شنود ، درک درستي داشته باشد و از آن در مهارت ايفاي نقش استفاده کند .


از طريق قصه گويي بسياري از ارزشهاي اخلاقي مثل : شجاعت ، نوع دوستي ، اميدواري و … در کودک تقويت مي شود .



نقش قصه گويي در سلامت روان کودک 1?


قصه گقتن پدر براي کودکان


بهترين شيوه براي گفتن قصه به کودک چگونه است ؟


بهترين و موثرترين شيوه ي قصه گويي به کودک اينگونه است که بعد از گفتن هر قصه يا هنگام قصه گويي به کودک فرصت دهيم فکر کند و درباره آن حرف بزند و نظرخودش را بيان کند . اين روش از نظر عاطفي و عقلي براي کودک بسيار مفيد است .


قصه ها بايد :
سرگرم کننده باشد و توانايي ذهني را در کودک افزايش دهد .


بايد نيازهاي دروني کودک را جدي بگيرد و اعتماد به نفس کودک را افزايش دهد و مهارت ايفاي نقش را در او تقويت کند .


همچنين بايد گنجينه لغات کودک و حس استقلال طلبي و خلاقيت در کودک  را افزايش دهد و تخيل کودک را فعال کند و موجب تقويت قدرت شود و کودک اعتماد به خود و آينده پيدا کند .


مشاوره تلفني در مورد نقش قصه گويي در سلامت روان کودک


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کودک ,گويي ,زبان ,افزايش ,بسياري ,گفتن ,زبان کودک ,روان کودک ,سلامت روان ,کودک افزايش ,مهارت ايفاي ,براي درمان افسردگي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خبر کده - خبر جدید صادرات و واردات فراورده های نفتی Gamers Ground Melissa تراز کننده سرامیک فروش اینترنتی ماهی و میگو جنوب وبلاگ روستای چشمه خانی علیا دلفان سایبر